Te descurci?…Da, mami!

Stau și mă minunez câteodată ce fete descurcărețe am. Despre isprava buburuzei mari, am povestit aici. Iar cea mică, m-a surprins duminica trecută.

Ne-am trezit voinicește de dimineață, să o duc la un concurs. De data aceasta i-am dat și telefonul, să mă sune când termină, ca să vin s-o iau. De mult nu mai pierd vremea așteptând pe acolo, o oră sau două, cât ține concursul, prefer să fac altceva în acest timp. Buunn. Zis și făcut. Acum, concursul dura cam o oră, suficient timp pentru mine să-mi iau micul dejun acasă, să beau cafeaua și să-mi fac planul de bătaie pentru ziua în curs.

După 45 minute sună telefonul. Mă gândesc, așa repede să fii terminat? Sigur a tratat cu superficialitate concursul și vrea să plece mai repede. Ea, vorbind în șoaptă, mă întreabă:

Mami, îmi spui un sinonim pentru cuvântul „frumoasă”?

image                                               foto: romedic.ro

„Frumoasă” mișcare, n-am ce zice, dar m-a blocat. Să-i răspund, sau să o iau la ture, ce prostie a putut să facă??? Sau mai bine zis, să mă abțin dintr-un hohot de râs, căci nu credeam că o duce mintea să facă așa ceva. Știa foarte bine că scopul telefonului era doar să mă sune. Atât. Dar s-a gândit că puțin ajutor nu i-ar strica, deși risca să fie dată afară din concurs și făcută de rușine că trișează. În același timp, mă gândeam la profesoara care îi supraveghea, cum de nu a văzut-o?

I-am zis să închidă imediat, că nu e bine ce face, și să mă sune când termină. Nu avea rost să-i țin morală la telefon. Nu în acel moment. Peste un sfert de oră, a sunat din nou, de data aceasta să mă duc s-o iau. 

Își dorea foarte mult să ia punctaj maxim ca să ia medalie, dar a înțeles că, chiar dacă se întâmpla așa, pentru mine nu avea nici o valoare. Și nici pentru ea. Nu mi-a ajuns drumul de la concurs până acasă, deși am străbătut tot orașul, să-i explic de ce nu a procedat bine. Și mai ales, să nu se mai repete.

Mâine, va avea un nou concurs. La matematică de data asta. Sunt curioasă ce „soluții ingenioase” va mai avea, căci telefonul iese din discuție. Nu-l va mai avea la ea.


Fabiola Ion

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.
Fabiola Ion

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

18 thoughts on “Te descurci?…Da, mami!

  1. Ar trebui să fii fericită că ai un copil cu o imaginație bogată. :)) Nici prin gând nu mi-ar fi trecut să sun pe cineva. Poate să scot telefonul și să mă joc, în cel mai bun caz. :))

  2. Este o adevarata crima cultivarea ambitiei, a concurentei, a competitiei…Suntem UNICI, asa ca nu avem ce sa comparam…Suntem incomparabili…dat ego-ul traieste din conflict, competitie, razboi, tensiune…

  3. Ştiam că la orice examen, concurs, olimpiadă sau alte cele, aflaţii în sală, râvninzii la premii şi’n competiţie cu alţii, sunt rugaţi să lase într-un loc telefoanele, cei prinşi asupra faptului, precum fiica ta, suferind consecinţele sau suportând măcar un ton moralizator. Halal supraveghetori.

    • Da, asta se întâmplă la copiii mai mari, de gimnaziu sau liceu. La ciclul primar încă nu. Sau nu-și pot închipui că au atâta imaginație. Sincer, nici eu. Fică-mea e clasa I.

  4. Să-ţi trăiască fiica, să crească în frumuseţe, uite un sinonim pentru viaţă, sau viceversa, viaţă, un sinonim pentru frumuseţe. Aşa ar trebui să fie, nu?
    Şi ia-i telefonul la următorul concurs! Glumesc.

    • Așa e, dar nu-i pot da frâu liber de acum la încălcarea oricărei reguli. O va face mai târziu cu siguranță. Mie mi-a plăcut ingeniozitatea ei dar nu am cum s-o susțin. Cel puțin nu acum. 😉

Lasă un răspuns