Dragoste sau iubire?

image

 Am fost întrebată de buburuza mare:

Mami, tu ce preferi, dragoste sau iubire?

Amândouă. Așa am vrut inițial să-i răspund. Apoi m-am gândit puțin și mi-am dat seama că iubire e cuvântul pe care-l aleg. Deși sunt sinonime, mie mi se pare că iubire e ce mă definește. Iubirea e completă, perfectă, supremă. E tot ce ne dorim.

Nici dragoste nu e de aruncat. Dar cred că e doar bobocul iubirii, e văpaia ei. Dragoste sunt fluturii din stomac și ceața de pe creier. De fluturi mi-e cam dor dar de ceață, nu. 

Ei îi urez să aibă parte de amândouă. Așa cum și eu am.

foto:deviantart.com

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

18 thoughts on “Dragoste sau iubire?

  1. Dacă am mai zis o dată scuze, dacă postez de două ori. Ștergi tu balastul: mă exasperează tableta.
    Ziceam că pentru mine iubirea și dragostea sunt sinonime. Dar nu se pupă cu îndrăgosteala decât pe o perioadă determinată (și nu musai).
    Iar buburuza ta e profundă tare. 😀

  2. Nu cred ca vorbim de doua concepte diferite…Din pacate oamenii au reusit sa corupa multe concepte care capata in mintea multora tot felul de conotatii. IUBIRE, DRAGOSTE, COMPASIUNE…inseamna una şi aceiaşi energie, aflata in diferite…stari.

Lasă un răspuns