Te iubesc dragă toamnă, iar pe tine iarnă și mai mult!

image

Da, deci iubesc toamna ceva ce n-ați văzut. Iarna și mai și. Maxim. Am așa o bucurie când văd de fiecare dată că se apropie toamna, apoi rapid de tot vine și iarna, încât intru în depresie cu dinții la vedere.

Păi cum n-aș iubi eu cele două anotimpuri cu atâta foc? Am toate motivele s-o fac.

Așa de mult îmi place când mi se îmbolnăvesc buburuzele, iar doctorița lor curantă are toate programările ocupate pentru două-trei zile, de-mi vine să țopăi în sus de bucurie că n-am nicio șansă să le vadă în următoarele 24 ore.

Și mai mult îmi place când seara, după o zi de alergătură, mă dezbrac și mă dezbrac și mă tot dezbrac și nu mai termin, iar în pat fac un morman de haine. Îmi ia juma’ de oră. Dimineața la fel, cu îmbrăcatul. Iar eu tot cu mâinile și picioarele sloi.

Mi se luminează fața când toate facturile cresc iar după prima zăpadă în oraș deja traficul e paralizat. Noroc că am o mașină cu tracțiune integrală. Sau când mocirla rezultată după topirea ei se vede peste tot, pe haine, case, mașini. Și când totul în jurul meu e negru și gri, nicio pată verde, ştiți ce sentiment de împlinire am? Oaaii, ceva de nedescris. Până și oamenii parcă merg toți la înmormântare în sezonul rece. Nicio haină mai colorată. Gri și negru. A tunat și ne-a adunat. 

Îmi mai place la fel de mult că atunci când plouă tare sau bate vântul ca nebunul ori îmi pică net-ul, ori curentul. Una din două. Nu mai pot pleca de acasă căci ușa garajului e acționată electric iar la serviciu e jale și durere. Tot sistemul e dat peste cap.

Ooo, da… și mai am așa o privire de om preafericit tâmp când văd în ce dată din calendar sunt, căci voi petrece de acum încolo destul de mult timp în casă. Sau se întâmplă să nu văd soarele la față o săptămână întreagă.

Sunt o mare iubitoare de căldură și soare. Dau oricând zăpada pe plajă. Nu-mi place zăpada în oraș și nici ideea de schi. Prefer iarna doar la munte, unde respir aer curat și fac și eu îngeri în zăpadă. În rest, căldura e adevărata mea iubire. Și rochiile scurte sau lungi și vaporoase care îmi mângâie pielea. Nu bocancii sau ciorapii. Sau șosetele de lână.

Acum vedeți câte motive am să le iubesc? Pe amândouă, deopotrivă.

foto: reporterntv. ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

29 thoughts on “Te iubesc dragă toamnă, iar pe tine iarnă și mai mult!

  1. Sunt întru totul de acord cu tine. Fiind născut primăvara, îmi place tare mult vremea caldă şi însorită. Tare aiurea a fost anl acesta cu această toamnă rece şi atât de mohorâtă… Speram că vom avea mai multe zile frumoase şi călduţe, nu să dăm deja drumul la centrală. Şi, vorba ta, ne înhăimurăm cu atâtea ţoale… Ce să spun? Deja mi-e gândul la primăvara viitoare! 😀
    Numai bine şi o duminică cu bucurii! 🙂

  2. Ba mie imi plac si iarna, si toamna! Daca n-ar fi ele, am astepta oare cu atata nerabdare primavara si vara? Imi place, toamna, cand se coloreaza totul in nuante aramii si miroase a struguri parguiti, si imi place si iarna, cand ninge si e totul alb in jur. Da, e frig si zloata, dar nu mereu. Daca e o zi cenusie, imi pun haina mea magenta sau paltonul mov, imi iau o umbrela colorata si trece… Apoi, vine vara, care ne place atat de mult… si incepem sa ne vaitam de canicula, de transpiratie, de maini si picioare umflate, de mirosul pestilential al gunoaielor… 😀 Anotimpurile ne schimba starea de spirit, dar poate fi si invers, cred ca la asta trebuie sa lucram, si-atunci o sa fie soare mereu pe strada noastra. 🙂

  3. Eu fara astea două n-as putea. Dă-mi-le mie, le iau fără mofturi! Dau la schimb canicula, hainele lipite pe corp de la transpiratie, arșița care mă lasă fără respirație. Iubesc rochiile colorate și scurte, dar gasim unele ce merg cu bocanci și palton. Oricum, le iau, ce mai?!

    Batem palma?

Lasă un răspuns