De vorbă cu oamenii

Friends talking in cafe

 

Există oameni cu care aș vorbi la orice oră din zi. Sau noapte. Bine, asta dacă nu dorm. Oameni de la care, după fiecare discuție învăț ceva. Ceva bun și constructiv. Iar dacă nu învăț, cel puțin îmi transmit o stare de bine.

Există oameni cu care n-aș vorbi. Deloc. Uneori însă trebuie. Alteori, nu. Nu-mi spun nimic deși vorbesc mult, fără noimă și-nțeles, mai mult de atât, plictisesc și chiar dacă le spun politicos sau din topor că nu mă interesează și că sunt enervanți și agasanți, ei continuă. Și tot continuă. Și-atunci le-ntorc spatele frumos și plec. 

Și cum Murphy mă iubește mult, am parte de cei din urmă de cele mai multe ori. Nu mă plâng, doar constat. Cei din prima categorie sunt păsări rare, timpul lor pentru plăcerea unei discuții este limitat, la fel ca și al meu, iar când acest lucru totuși se întâmplă îmi dau seama că de fapt orice discuție e de fapt preludiul următoarei. Creează dependență, naște dorință. Fiindcă astfel de oameni mă inspiră, mă provoacă, eventual scot ce-i mai bun din mine. Într-un fel sau altul îi admir și îi prețuiesc. 

Cred că soarta ar trebui să fie generoasă cu noi toți și să ne scoată în cale cât mai mulți astfel de oameni. Eu cred că o și face. Numai că noi, mai ales eu, ar fi bine să avem ochii larg deschiși și inima încăpătoare pentru a primi acest generos dar.

Lor le mulțumesc. 

foto:www.journalist.sg

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

11 thoughts on “De vorbă cu oamenii

Lasă un răspuns