Mic ghid de agățat pe facebook

s604x0_w560xh316_facebook

Sunt femeie, deci sunt îndreptățită să dau niște sfaturi unora dintre reprezentanții sexului tare (dar nu inteligent) pentru reușita vânătorii de curci sau găini, de pe facebook. Reprezentantele sexului frumos cu ceva materie cenușie la purtător preferă vânătoarea în mijlocul naturii, nu virtual.

Dacă totuși vă imaginați că ați avea vreo șansă să prindeți cu arcul și săgeata lui Cupidon vreo femeie cu ceva neuroni eu zic să luați aminte: 

1. Imediat după acceptarea cererii de prietenie nu o îngropați în like-uri, floricele, inimioare, iepurași, nu-i share-uiți în draci toate balivernele postate de ea, poze cu unghia de la degetul mare, ea fluierând a pagubă, ea în poziţii de yoga, statusuri cu ”Tocmai ce-am mâncat…”, ”Tocmai ce-am băut…”, ”Tocmai ce-am… visat”. La găini merge, doar ce-ați aruncat o mână de boabe. 

2. La fel, nu o apelați instantaneu în privat fiindcă v-ați ratat din start norocul. Dacă totuși vă mănâncă degețelele de nerăbdare, în momentul ăla gramatica e a naibii de sexy și nu începeți cu clasicul ”Bună, ce faci?”. Bine, eu am scris corect și nici foame nu îmi e. La naiba, fiți ingenioși, scrieți versuri, faceți compuneri artistice, dar nu de genul ”Ochii tăi e ca cafeaua, buze dulci ca carameaua, păr miţos ca catifeaua, …”. Mie una deja mi s-a aplecat iar Blockland-ul e al vostru. 

3. Dacă doriți să faceți complimente legate de aspectul fizic, că în poze doar toate suntem fotomodele, nu mai stâlciți cuvintele simple. „Frumoasă” e frumoasă. Frm, frumi, frumo, frumeoasă e chiar urâtă. Nicio femeie nu cade în extaz cînd citește așa ceva. Ce să vă fac, voi vreți să cuceriți prin scris, nu-i așa?

4. Să fie clar, nu vânați păsări sau animale. Nici măcar de companie. Vă încercați norocul cu femei. Deci apelativele pisicuţo, păsărico, porumbiţo merg la zoo. Nu cu ele.

5. Dacă „prada” nu doreşte să „soceali zeze” nu vă pierdeţi speranţa, ograda lui Ţucărberg e foaarte mare, are destule înaripate dornice de cotcodăcit pe limba voastră. Şi n-are sens să vărsați lacrimi amare, să vă vărsați năduful pe biata „victimă” că n-a mers din prima, dându-i unfriend sau blocând-o. Habar n-aveți dar i-ați făcut un mare bine. La urma urmei, orice vânător care se respectă are ceva antrenament. Tehnică sau tactică.

Dacă veți respecta acești pași simpli, s-ar putea să aveți o șansă. Una infimă spre zero ce-i drept, dar fiecare știe în cât noroc a călcat.

Așa că eu vă urez ”Succesuri!”

PS: Cât despre mine, în ultimile zile m-am distrat prea mult singură pe tema asta, așa că vă asigur (căci eu nu mai promit) că cel mai frumos text de agățat pe care-l primesc, scris corect desigur, îl voi face public. Cu acordul expeditorului bineînțeles. Cine știe, poate se va schimba situația și va fi asaltat de doritoare.  

foto: www.bzi.ro

  

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

33 thoughts on “Mic ghid de agățat pe facebook

 1. :))))))))) Aaaa, pai ce facem, soro? Punem texte de agatat misto, sa le dam astora mura-n-gura? Nuuuu! Tre’ sa le pui pe-alea naspete, sa ne mai radem si noi putin. Ca sa vezi ce lacoma sunt… De parca nu mi-as fi luat destul portia in seara asta la tine pe blog! 😉

  • Jur că de vreo câteva zile râd ca dementa. Am o avalanșă de cereri de prietenie, ceva de speriat. Oricât aș tria eu, uneori tot mai scapă și neaveniți. Dar sunt așa de delicioși… Eu am zis mișto, poate se lipește și de ei gramatica.

   • :))))) I-am zis si Monikai… Dom’le, lasati-ma sa muncesc! In loc sa-mi vad de treaba, am ramas blocata pe la voi pe bloguri, gura-casca! Acum rad singura de un sfert de ora, cu gandul la ce-ai scris tu, iar in fata am o pleasca de horoscop de tradus… Pana la urma, nu e rau, la ora asta ar fi trebuit sa plang, deci iti multumesc! 😉

 2. Ținând cont că sunt din Constanța, ca și tine, mi-am permis să îți scriu câteva cuvinte… Probabil banale pentru tine. Dar importante pentru ego-ul meu… Deh, noi masculii se pare că avem damlaua cu ego-ul mai dezvoltată…
  Așa că mi-am luat inima în dinți și m-am hotărât să te ”inoportunizez” cu un simplu ”să ai o noapte frumoasă” și o întrebare: crezi că putem încerca o discuție, un dialog, despre noi, despre viață sau despre orice alt subiect ?
  Ps: În funcție de reacția ei se poate … dezvolta un subiect de discuție… cred…
  Nu te speria, sunt căsătorit și am lângă mine cea mai frumoasă femeie din univers dar subiectul articolului chiar mi-a stârnit imaginația… dai o notă?
  Te rog frumos, să nu le dai idei la tolomaci…
  Seară frumoasă să ai și articole cât mai bune !!!

  • Eu tocmai, vreau să le destup mintea. Oricum, până la urmă fiecare face cum îl taie capul. Asta e reacția mea după mesajele primite. Cât despre vorbit, da, îmi plac discuțiile inteligente în măsura timpului disponibil. Chiar sunt curioasă ce imaginație ai, așa că eu zic să încerci. :)) Dau și notă.

 3. deci… să mă pun pe versuri, zic :))) le mai scriu sau mă declari de pe acum câștigător ? :)))) cum era? frum, frumi, păsărico!!! ce mizerii :)))))

 4. Păi, treabă-i asta? Le păstrezi numai pentru tine? Lasă, din alea dichiste găsim la Minulescu dacă ţinem morţiş. Noi vrem pământ… ăăă nu! Vrem ochii ca cafelele!
  Deşi, să fiu sinceră, porţia de râs am luat-o acum la tine. Dar tot nu-i frumos că nouă nu ne dai.

 5. Sper că „vânătorii” au luat notițe. Dacă mai ştiu a scrie după atâtea şi atâtea prescurtări şi emoticoane. Şi poate vor „agăța” cu nume şi prenume, nu cu tot felul de nicneimuri stupide. ☺

 6. Pingback: mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 20)

Lasă un răspuns