E aniversare, e Italia!

venice-194835_960_720Un citybreak este binevenit oricând iar când ai norocul să prinzi şi o vreme superbă te gândeşti că astfel de evadări din cotidian trebuie savurate la maxim. Mai ales când destinaţia este Italia iar motivul principal este aniversarea soţului meu, una chiar specială.

Aşadar am ales ca pentru trei zile întregi de şedere pe tărâmuri macaronare să ne rupem picioarele bine de tot, alergând cam 850 km cu maşina şi habar n-am câţi la pas, în încercarea (zic eu reuşită) de a vedea trei oraşe.

Dintre toţi membrii familiei doar eu m-am ales cu bătături la picioare (deja ăsta e laitmotivul plimbărilor noastre) dar ce mai contează când atâtea frumuseţi ni s-au dezvăluit în faţa ochilor şi ne-au surprins deşi nu era prima oară pentru mine şi soţ când vedeam Italia.

MILANO 

Buburuza mare s-a îndrăgositi iremediabil de cosmopolita metropolă, tind eu să cred că motivul principal a fost vizitarea Galeriilor Lafayette, unde aproape că am pierdut-o într-un magazin al unui brand hiper cunoscut, ameţită probabil de aroma parfumurilor.

Eu afară, hipnotizată de vitrinele magazinelor muzeu şi cu ceva probleme la tabla înmulţirii în încercarea de a aproxima nişte preţuri în moneda naţională, ea înăuntru, cu probleme existenţiale de dezbătut cu o vânzătoarea drăguţă care zîmbea nonşalant logoreei fiică-mii.

Buburuza mică a fost cea mai fericită cînd a hrănit porumbeii din Piazza Duomo iar ei cred că s-au declarat norocoşi că nu am stat foarte mult acolo. Îşi pierduseră din penaj în încercarea ei de a prinde cel puţin unul.

VENEŢIA

La fel de misterioasă, romantică exact aşa cum mi-o aminteam dar parcă altfel, un pic mai modernă şi mai cotropită de turişti dar la fel de spectaculoasă. Eu aproape că mi-am luxat (din nou) aceeaşi gleznă cu ochii după un gondolier zgomotos (deh, Murphy şi D-zeu nu dorm), buburuza mică nu s-a lăsat până nu şi-a cumpărat şapca mult dorită NY (ce mai conta că suvenirul provenea din Veneţia), soţul meu a admirat recepţia faimosului hotel DANIELI unde s-a filmat Turistul, avându-i protagonişti principali pe Angelina Jolie şi Johnny Deep iar buburuza mare a reuşit să mă transforme în fotograful ei personal. Na, arta cere sacrificii!

VERONA

Hmmm, balconul Julietei… cum să-l ratăm? Noi şi tot furnicarul de turişti. Practic, chiar l-am ratat prima oară, trecând pe lângă el în dorinţa disperată de a a găsi un loc mai liniştit pentru a ne odihni.

Oraşul vechi, încărcat de istorie şi cu spectaculoase cadre de fotografii ne-a cam amestecat gândurile şi orientarea în spaţiu fiindcă ne-a trebuit o oră(!!!) să identificăm parcarea unde lăsasem maşina. La fel, am încurcat puţin drumul la dus şi ca să nu fie cu supărare, şi la întoarcere. Fiind ultima zi, eram ori prea relaxaţi ori prea obosiţi.

În minivacanţa asta toţi ne-am luat câte ceva, mult dorit, mult visat, mult încântat. Inclusiv soţul meu. El şi-a luat… o amendă pe autostradă. La el a lipsit cu desăvârşire partea cu mult dorit, mult… „Cadou mai frumos” de ziua lui nici că se putea, dar cum să ţină minte altfel aşa aniversare?

 

foto: pixabay.com

 

 

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

14 thoughts on “E aniversare, e Italia!

 1. Super, sa va fie de bine! La San Barnaba ati ajuns, in Venetia? E locul meu preferat… Vreun spectacol/concert in arena din Verona?
  De Milano nu am ce intreba, pentru noi a fost mereu loc de trecere doar…

  • Fabiola Ion

   Mulțumim mult Monik! Nu, n-am ajuns și-acum că-mi spui parcă-mi pare rău dar erau atât de multe locuri de văzut și revăzut… În Arenă n-am mai intrat, ne-am mulțumit s-o admirăm de afară. Cât despre Milano, am admirat cochetăria localnicelor și bunul gust.

    • Fabiola Ion

     :)))) nici nu ști cât mă bucur că s-a rezolvat. De-abia aștept următoarea evadare, eu sunt mare amatoare de plimbări. Și da, descopăr lucruri noi în locuri vechi.

 2. Roxana

  Dar cum ati reușit să primiți deja amenda? A ajuns acasă inaintea voastra? 🙂
  Lasă ca au patit-o si alții in Germania. Fiu-meu, începător, cu noi alături, pe un drum cu limita 50 mergea cu 70 și-a luat-o 🙁 🙁 Ar fi luat-o oricine acolo!

  Iar pe lângă balconul Julietei e ușor sa treci fără sa-l observi.

  Mie mi s-a intamplat sa stau cu harta in mana cu spatele la Scala la Milano si sa rog un localnic sa-mi arate unde este pe hartă. M-a luar de umeri si m-a întors cu fața 🙂 🙂 . La exterior destul de nesemnificativ, dar la interior…

  La bătături în tălpi nu cred c-o întreci pe Oana ! 🙂

  Multi ani fetriciti împreună, sa fiti voi sanatosi ca amenzile se „amortizeaza”… Treceti-le si voi la „pierderi de razboi”

  • Fabiola Ion

   :)))) știi, italienii ăștia au prea puține bariere când trebuie să iei tichet. Mult prea puține. :)))) Noi am trecut pe la telepass, era mult mai simplu nu? La următoarea ieșire când a trebuit să plătim autostrada evident că n-aveam tichet. Așa că… restu’ cred că-l știi. :)))) Mulțumim pentru urări!

Lasă un răspuns