De ce merg femeile la coafor?

img_1848

Cum de ce? De d-aia, ar răspunde țâfnos o femeie cu ani buni de astfel de drumuri și fără chef de explicații. E ca și cum te-ar întreba „De ce bei apă?”. Eu aș avea o sumedenie de răspunsuri pentru întrebarea asta, logice dar mai ales ilogice. Femeile merg la coafor. Pentru că…

Unele merg pentru hair-stylist. Da, da, ați citit bine. El, hair-stylistul este un guru pentru tot. Stare psihică proastă (mofturi de fetițe hiperalintate), sfaturi crețe pentru posesoare de păr drept, lingușeală complimente, privire de Prometeu și uneori mușchi tatuați. Ce mai contează că pleacă de acolo cu doar 2mm lipsă din păr, mult masaj pe cerebel și portofelul ușurat substanțial, și-a meritat cu prisosință banii dacă zâmbește continuu la stâlpul de beton pe care nu l-a văzut când a ieșit de acolo. Peste trei zile va fi înapoi fiindcă șuvița blondă e un pic mai lungă decât cea roșcată. Sau că a uitat numele șamponului recomandat pentru a deveni peste noapte Rapunzel.

Altele merg pentru a fi impecabil apretate la cap când merg la o pomană importantă. Da, ce motiv mai serios ca ăsta ar putea fi? Preotul nu poate oficia slujba de pomenire decât dacă sarmalele din capul doamnei au aceeași dimensiune ca cele din farfurie. Să nu uităm că și-n biserică sfinții ăia din tavan fac mărunt din buze dacă firul șapte nu e egal cu firul două mii patru sute opt zeci și doi din podoaba capilară a doamnei coafate.

Am aflat de curând că mai vin la coafor fiindcă… se plictisesc acasă. Că sunt deprimate. Că pisica a mieunat de șapte ori azi. Ghinion curat. Că a făcut indigestie de la prea mult Salam ascultat de la vecini. Sau că ciucurii de la covor în ziua respectivă indicau direcția salonului și nu putea ignora un așa semn divin. Că acolo se servesc cele mai bune cafele sau sucuri. Că acolo află ultimele știri pe surse sigur neverosimile, dar cu impact emoțional fatal aș spune dar care alungă plictiseala.

Mai există o categorie de femei, cea mai răspândită, care se duce la coafor din necesitate, cochetărie, feminitate sau pur și simplu vor să se relaxeze câteva ore printr-un alint pe care mulți bărbați nu-l prea înțeleg. Asta e altă poveste. Ei bine, din categoria asta fac și eu parte.

Și când zic relaxare, prefer să nu îl pun în temă pe cel sau cea care se ocupă de părul meu cu ce am mâncat acum trei zile, pe motiv că sigur nu mai știu și nici să-i prezint probleme mele pe alineate, subpuncte sau paranteze în speranța că voi primi bonus la timpul petrecut acolo rețeta fericirii mele. Sau să-l/s-o întreb ce face în weekend doar din simplu motiv că nu-mi pot ține gura închisă. Sunt femeie dar pe cuvânt că știu să și tac.

Și ar mai fi ceva. Zău că n-aș petrece acolo mai mult timp decât cel strict necesar. Fiindcă după o vârstă, timpul e al naibii de prețios și trebuie exploatat cu cap. Cu sau fără păr răsfățat.

 

foto: pixabay.com

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

25 thoughts on “De ce merg femeile la coafor?

 1. eu am inceput sa urasc sa merg la saloanele de gen. stii de ce? ptr ca am impresia ca in fisa postului sau la interviul de angajare sunt intrebate daca le place sa se uite la emisiuni gen mirreasa pentru fiul meu sau acces direct. la ce ora sa ma nimeresc sa nu ma agreseze televizorul din saloanele astea? pur si simplu plec nauca de cap dupa un tuns sau un pensat. cel putin asa i la noi in oras. ce discutie? ce psihanaliza? ce complimente? angajatele sunt cu ochii in ecran de ma mir ca nu nimeresc cu uneltele pe alaturi….

 2. 😀 😀 😀 Ahahahahahaaa, ce m-am distrat! Cand am ajuns la faza cu pomana, era sa ma ai pe constiinta, cat pe ce sa ma inec cu ciunga! Pfuaaaaai, daca stiam iti trimiteam o poza de-a mea, ar fi fost rupere. De ce se duc femeile la coafor? Ca sa nu arate ca doamna! 😀

   • Nuuu. Că nu mai merg la muzi, merg numai la muze. Că ultimul stilist din ăsta fără muşchi dar cu gesturi mai feminine ca ale Albei ca zăpada, mi-a făcut exact cum ai descris tu: două fire de păr mutate din dreapta-n stânga şi a costat cam un sfert din salariul meu pe lună.

    • Fabiola Ion

     Pun pariu că ți-a spus și o poveste superbă ca să nu observi tu ce (nu) face el. Știu, am pățit-o eu cu tatuatul. Mă duceam la el că era aproape de casă. Da’ nu-ș cum se face că tot muz am acum. La el e mult mai bine. 😀 😀

Lasă un răspuns