5 motive să-ți iubești soacra

mother-1327186_960_720Când te măriți primești bonus… soacra. Sau o mamă soacră, după caz. Vrei, nu vrei, o ai la pachet și dacă ai un noroc chior s-ar putea s-o și iubești. Doar ți-a dat ce a avut ea mai de preț, una bucată băiat, lumina ochilor ei, acum devenită a ta. Nu vă inflamați prea tare, e valabilă și reciproca.

Iată câteva motive:

  • îți ține copiii pentru o noapte sau un weekend ca ție să nu-ți cadă tot părul din cap sau să faci apoplexie când auzi cuvântul magic „mami” pentru a miliarda oară, în mai puțin de cinșpe minute. Și nu numai că-i ține, dar îi și hrănește și îi distrează corespunzător încât micii teroriști vor viză de flotant sau schimbare de domiciliu.
  • îți gătește, chiar și ocazional. Ooo, daaa, e deja o mină nesecată de aur, e raiul pe pământ, e duhul fermecat din lampa lui Aladdin, mai ales pentru femeile a căror bucătărie reprezintă Camera Misterelor, niciodată nu reușesc să înțeleagă arta culinară sau Camera de Tortură, unde polonicul, oala de zece kile și tigaia sunt cele mai perfide unelte de schingiuire mentală. Femei așa… ca mine.
  • conduce. Băăăăi, soacră-ta conduce!!! Și o face cu atâta stil încât știe mai bine ca tine orașul, strada aia pe care tu în vecii vecilor amin nu-i vei reține numele, scurtătura scurtăturii atunci când trebuie să ajungi în trei minute de la marginea orașului în cealaltă margine de care tu habar n-ai. Te conduce și pe tine și pe copiii tăi. Uneori. Deseori. Arareori.
  • are cont de facebook. Aici o iubești maxim. Nu numai că are dar știe să-l și folosească, e activă, are o sumedenie de prieteni virtuali, mai puțin pe tine. Nu-i nimic, e cel mai mare fan al tău, te urmărește. E prietenă cu profesorul de mate al fiică-tii, care o like-uiește-n draci, postează mai des ca tine și e la curent cu tot ce mișcă în mirobolanta lume virtuală. E  minunată, mai ales când își dă check-in dintr-o altă țară, fără să știe boabă de engleză și fără să aibă net pe telefon. Te gândești că i-a prăduit careva smartphone-ul, n-are cum să se priceapă și la asta. Da, are și așa ceva. Are și laptop și pe ăsta știi sigur că i-l mai prăduiești tu din când în când, dar asta e cu totul altă poveste.
  • uiți de ea. Da’ știi cum??? Cu desăvârșire. Totalmente. Ceață la mal. Nuu, pe creier. După ce că îi iei mașina c-a ta naiba știe când o ieși din service, o birjărești bine de tot toată ziua, te pune dracu’ să îi promiți solemn și cu ambele mâini pe inimă că la sfârșitul zilei o iei de la serviciu și-o duci acasă. Normal că muncește, doar ai cea mai tare soacră din câte au existat vreodată. Și când promiți chiar asta intenționezi, să te ții de promisiune. Probabilitatea de a uita așa ceva e una la un milion, dar ghici ce, tu ești aia norocoasă. Când vezi cine te sună în timp ce simți relaxarea cum îți curge prin vene, mintea ta nu îngheață ci calculează rapid cel mai scurt traseu ca să nu devii pieton pentru tot restu’ zilelor tale. Sau… aici intervine imaginația fiecăruia. Vocea ei la telefon însă este calmă, extrem de calmă.

Cum să nu iubești un astfel de OM, deși îndeplinește ingrata funcție de soacră?

foto: pixabay.com

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

Lasă un răspuns