Încep (iar) şcoala!

back-to-school-2628012_960_720

Pentru a țâșpea mia oară, că mie aşa mi se pare, încep din nou şcoala. Deh, am avut trei luni la dispoziție să uit de ea, am avut și eu vacanță în vacanță, mi-a priit somnul dulce de dimineață mie și apropiaților, am redus numărul drumurilor zilnice, ce să mai… viață roz chilot a scris pe mine.

Acum încep plină de entuziasm, cu uniformă nou-nouţă, cu pantofiori de lac în picioare, fundițe-n păr, ghiozdan complet echipat pentru a cădea pe spate cu amortizor şi cu ikebana îndelung studiată în braţe.

Ăăă… mă scuzaţ’, redefinesc. O să încep plină de entuziasm, cu eticheta şi mobilul la vedere, o să-mi iasă perfect mersu’ pe sârmă cu tocurile din dotare nu degeaba am exersat toată vara cocostârcăreala asta, o să-mi etalez profesionalismul dobândit rapid (cam tot peste vară)  în tencuit, gletuit, vopsit şi alte chestii de-astea gospodăreşti făr-de care niciun obraz subţire nu se poate întreţine.

Sper c-ați priceput, nu eu și nici ele, mâțele din dotare.

O să mă bucur din plin de entuziasmul părinților grăbiți să-și lase copiii din mașină direct în bancă dacă s-ar putea, o s-o ard în fericire învățând iar despre logica ilogică a multor probleme de matematică, o să (re)descopăr mirobolanta lume a proiectelor școlare, căutând la ceas târziu de seară ață din bumbac roșie, lână pură nescărmănată, ace de siguranță sau mărgele verzi. Sau, o etapă mai sus, o să-mi ia juma de oră să încropesc o ținută vestimentară decentă și unanim aprobată astfel încât capra, varza și regulamentul școlar să aibă același numitor comun.

O să reinventez scheme logice pentru a putea fi în două locuri deodată, o să încerc să nu mai încurc iar zile, ore, etape de concursuri școlare sau ședințe cu părinții. La naiba, doar am mai crescut c-un an. O să număr rar, cu pauze și intonație literele din alfabet, că-s mai multe, cifrele până la zece le-am epuizat mult prea rapid și fără rezultat sau poate că o să experimentez niște respirații Lamaze, presimt că o să nasc niște pui de nervi perfecți.

Pentru mine și nu numai, anul școlar ce tocmai a început se anunță a fi unul greu, micuța adultă se va pregăti pentru admiterea la liceu iar buburuza mică pentru intrarea la colegiu, deși pentru ea, hotărârea încă nu este luată. Eu una, nu sunt pregătită și dacă aș putea să dau cu skip peste acest an, aș face-o cu mare plăcere.

Totuși… o să încerc să ascult mai mult și să vorbesc mai puțin. O să încerc să fac un echilibru perfect între nu-urile și da-urile zilnice. Voi încuraja mai mult și voi scrâșni mai puțin din dinți. Voi îmbrățișa mai mult decât o fac de obicei.

Sper.

 

foto: pixabay.com

 

 

 

Fabiola Ion

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.
Fabiola Ion

Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Fabiola Ion

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Îmi place să mă joc cu cuvintele, să le potrivesc zâmbetului şi să transmit mai departe starea de bine. Sunt soţie şi mamă de două buburuze, ele mă inspiră dar mă şi transpiră, iar ziua în care să spun că mă plictisesc încă nu s-a inventat.

8 thoughts on “Încep (iar) şcoala!

  1. Hai ca asta ne menține tinere! Si ne formează caracterul 😉. Mie una mi-a crescut orgoliul pana undeva de nu il mai ajung cand am forțat un compliment din gura copiilor ce sunt extrem de zgarciti. Cum ca sunt cea mai cool mama cand apar la scoala. Ai, ai, asa si-au platit in avans toate neajunsurile de mai tarziu 😄.

    • Fabiola Ion Fabiola Ion

      :))) ar trebui să ne complimenteze mai des, am fi și noi mai zen. Tot așa, mai des. La mine de exemplu, când sunt supărată sau nervoasă pe micuța adultă, ea îmi trântește un „Te iubesccc” ca să-mi treacă tot. 😁

Lasă un răspuns